Bachbloesemtherapie

De Bachbloesemtherapie is een ontdekking van Dr. Bach. Hij ontdekte dat bepaalde bloesems van bloemen, bomen en struiken de eigenschap hebben om negatieve emoties en gemoedstoestanden te genezen. Het is bekend dat langdurige negatieve gemoedstoestanden de vitaliteit van het lichaam van mens en dier uitputten. De weerstand tegen ziektes zakt dan en de mens of het dier is gevoelig voor allerlei aandoeningen zoals infecties, maar ook spijsverteringsstoornissen of reumatische aandoeningen, en nog vele andere ziektes.
Ook kan een dier probleemgedrag vertonen, al dan niet voortkomend uit een lichamelijke aandoening. Vaak ontstaan er dan spanningen die een negatieve uitwerking hebben op het dier en het gezin waarin het dier leeft. Ook dan kunnen de Bachbloesems ingezet worden, eventueel als ondersteuning bij gedragstherapie.

De Bachbloesems zijn absoluut goedaardig. Geen van deze Bachbloesems zijn schadelijk, werken verslavend of hebben andere bijwerkingen.
Bachbloesems kunnen veilig samen met reguliere medicijnen of met andere natuurgeneeskundige middelen worden ingenomen. Daardoor kan de natuurgeneeskundige behandeling heel goed samen met een reguliere behandeling worden toegepast en kan op die manier het genezingsproces ondersteunen en zelfs soms versnellen.